O NAMA

Kompanija Auto-Garant d.o.o. je osnovana 25.11.1992. godine.

Osnivanje

Kompanija Auto-Garant d.o.o. je osnovana 25.11.1992. godine. Prvobitna aktivnost se odnosila na pružanje mehaničarskih usluga. Od samog početka, Auto-Garant se profilisao kao porodična firma koja je koristila tržišne šanse. Tako, 1996. godine AG počinje sa ugradnjom auto-alarma i postaje tržišni lider u regionu u kome posluje. Daljim razvojem i zaokruživanjem servisnih usluga AutoGarant 2001. godine potpisuje ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Delta Automoto, kojim postaje ovlašćeni serviser FIAT-ovih vozila. Iste godine Auto-Garant proširuje saradnju sa DAM i postaje ovlašćeni prodavac FIAT-ovih vozila.

Razvoj poslovanja

Kako je DAM širio svoj portfolio, tako je i Auto-Garant potpisivao nove ugovore o zastupništvu – Lancia i Alfa Romeo. Ovakav razvoj stvari je zahtevao i određena investiciona ulaganja – izgradnja servisnog centra 2004. godine sa izložbenim salonom (tadašnja površina objekta je iznosila 1550 m2) značio je u tom momentu podizanje usluge na znatno viši nivo.

U kasnijem razvoju, značajno je pomenuti početak prodaje i servisiranja Hondinih vozila 2006. godine kao i početak prodaje i servisiranje novog premium brenda u regionu – BMW i MINI vozila (2007). Za potrebe obavljanja prodajno – servisnih aktivnosti brenda BMW i MINI AutoGarant 2008. godine otvara u tom trenutku najsavremeniji objekat površine 1800 m2 u kome se i danas obavlja ista aktivnost. U sklopu novog objekta je najsavremenija farbara sa kompletnom farbarsko-limarskom radionicom, deo za pružanje mehaničarskih i električarskih usluga, auto-perionica kao i toplotna pumpa za grejanje kompletnog objekta.

Dolaskom Fiat-a u Republiku Srbiju kroz akviziciju fabrike u Kragujevcu, počinje nova era u razvoju. Fiat Automobili Srbija (FAS), zahtevaju odvajanje drugih brendova iz AutoGaranta čime prodaja i servisiranje brendova BMW, MINI i Honda prelaze pod okrilje AutoGarant Motorsa, a u AutoGarantu ostaje kompletna gama vozila koju zastupa FAS - Fiat putnička vozila, Fiat Professional, a izgradnjom novog servisno – prodajnog objekta (završen 2012. godine) AutoGarant potpisuje tzv. Penta ugovor o dilerstvu čime proširuje portfolio na Jeep, Lanciu i Alfa Romeo.

Novi servisno–prodajni centar po svim karakteristikama zadovoljava stroge kriterijume svoje delatnosti. To je prvi objekat u Republici Srbiji koji zadovoljava sve zahtevane standarde. Objekat je izgrađen na istoj lokaciji na kojoj je i bio stari objekat. Površina novog objekta je 3200 m2 a samo prodajni salon ima 850 m2.

Ono čime se Auto-Garant ponosi je postprodaja jer u novom objektu je postavljeno 13 auto-dizalica, a prosečan dnevni broj ulazaka u servis je 30.

Dalji razvoj firmi zasnivaće se na internim resursima. Veće angažovanje menadžmenta i radnika kao i podizanje nivoa usluge kroz permanentno obučavanje celokupnog kadra. Sve planirano je podržano od strane internog informacionog sistema u koji je uloženo 2008. godine cca 30.000 EUR. Početkom 2014. godine, izvršeno je pripajanje Auto-Garant-a i Auto-Garant Motorsa, pri čemu svaki od principalnih prodajnih brendova zadržava odvojeni prodajni salon i servisnu stanicu.

Napomenućemo i veliku investiciju vezanu za renoviranje salona Fiat, po standardima FCA grupe, 2019.godine, u kojem možete videte najnovije modele vozila iz programa Fiat, Fiat Professional i Jeep, ujedno možete ih testirati u vožnji i kupiti. Naš prodajnim tim vam je na raspolaganju u vezi svih tehničkih detalja, raspoložive dodatne opreme i uslova plaćanja.

Osim ponude novih modela vozila nudimo vam i poseban deo programa koji se odnosi na polovna vozila.

Sledeći korak u daljem razvoju se dogodio 2020.godine, a to je saradnja sa američkom kompanijom AM General, koja se bavi dizajniranjem,konstrukcijom i proizvodnjom specijalizovanih vozila za vojne i komercijalne kupce širom sveta, tzv.humvee , gde postajemo generalni zastupnik istih.

Politika sistema menadžmenta kvalitetom je u skladu sa razvojnim planovima „AUTOGARANT“d.o.o., zahtevima i očekivanjima sadašnjih i novih klijenata i ostalih zainteresovanih strana, kao i sa zahtevima standarda ISO 9001 : 2015.

Misija Auto-Garanta je da gradi svoj put ka uspehu kroz zadovoljstvo, zaposlenih, kupaca i dobavljača.

Uvereni smo da dobrim planiranjem, efiksanim ostvarivanjem planiranog i zadovoljavanjem svih zahteva budućeg implementiranog standarda možemo unaprediti kvalitet naših proizvoda i usluga.

Korporativna vizija Auto-Garanta je da postane neprikosnoveni lider u prodaji novih vozila na tržištu Srbije.

www.autogarant.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim opštim uslovima prodaje, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x