Giulia i Stelvio 6C Villa dEste: Omaž oličenju elegancije

Novi Alfa Romeo modeli Giulia i Stelvio „6C Villa d’Este“ debitovali su oslanjajući se na neprocenjivo nasleđe ovog brenda i predstavljaju oličenje njegove elegancije. Odlikuju ih specifični tehnički i estetski elementi, a među njima i nasleđena troslojna nijansa crvene boje Etna, kao omaž originalu iz 1949. godine. Boje i dizajnerski elementi nove verzije ograničene serije inspirisani su elegancijom modela 6C 2500 SS Coupe koji je Alfa Romeo proizvodio 1940-ih godina, autentičnim remek-delom automobilske umetnosti 20. veka. U izdanju „Concorso d’Eleganza di Villa d’Este“ iz 1949. godine, ovaj automobil je osvojio „Referendumski gran pri” - nagradu koju mu je publika direktno dodelila, čineći ga večnim sinonimom duha ovog događaja.

Ekskluzivna specijalna serija, puna raznih funkcija

Dnevna soba na točkovima opremljena je najboljim tehničkim funkcijama brenda Alfa Romeo, što za rezultat ima užitak u vožnji i udobnost, kako za vozača tako i za putnike. U ponudi je veliki izbor motora. Model Giulia je opremljen 2.2 Turbo dizel motorom od 190 KS ili benzinskom verzijom od 2.0 litre sa turbopunjačem i 200 KS, oba sa pogonom na zadnjim točkovima. Model Stelvio dolazi sa motorom od 2,2 litre sa turbopunjačem i 210 KS ili 2,0-litarskim turbo motorom sa 280 KS, oba u dizel varijanti sa prednjom vučom i četiri aluminijumska cilindra i kolenastim vratilom od ugljeničnih vlakana, uparena sa 8-stepenim automatskim menjačem. Osim lakiranja, specijalnu seriju odlikuju hromirani bočni prozorski okviri i lagane aluminijumske felne od 21 inča sa pet rupa na modelu Stelvio i od 19 inča na modelu Giulia. U unutrašnjosti se nalaze električno podesiva i zagrejana sedišta od vrhunske bež kože sa izvezenim natpisom „6C Villa d’Este“ na prednjim naslonima za glavu. Komandna tabla se takođe ističe svojim vezenim detaljima i siluetom. Aluminijumska ručica menjača za automatski menjač takođe je deo standardne opreme. Naravno, vozila dolaze i sa ADAS sistemima drugog nivoa, kamerom za vožnju unazad sa dinamičkom mrežom, prednjim i zadnjim senzorima, bežičnim punjačem i vratima prtljažnika sa automatskim upravljanjem.

Izrada i posvećenost detaljima

Model 6C 2500 SS „Villa d’Este“ bio je jedan od poslednjih modela brenda Alfa Romeo proizvedenih sa lestvičastom šasijom koja je odvojena od karoserije. Proizvedeno je samo 36 ovih vozila, svako drugačije, izrađeno po meri prema željama kupaca i inspiraciji graditelja karoserije. Idealan primer italijanskog znanja, neponovljive izrade i posvećenosti detaljima, a sve se to i dalje vidi u modelima brenda Alfa Romeo, kako bi bili oličenje njegovih vrednosti prefinjenosti i prepoznatljivosti fraze „Made in Italy“.

www.autogarant.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim opštim uslovima prodaje, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x