Fiat Professional predstavio medijima glavne nove elemente modela Ducato za 2021. godinu

  • Ducato puni 40 godina i slavi ovu godišnjicu kao tržišni lider, s obzirom da je postao najprodavanije lako komercijalno vozilo u Evropi u 2020. godini
  • Na talasu ovog nedavnog uspeha i stalnog napretka na tržištu, Fiat Professional predstavio je novi Ducato, model koji kombinuje već izvanredne karkateristike opsega, zapremine, efikasnosti i fleksibilnosti sa inovacijama u pogledu tehnologija i komfora u automobilu, bezbednosti, performansi i povezanosti. Sa dobrm okom za stil.

Fiat Professional je italijanskim i međunarodnim medijima (link) predstavio je model Novi Ducato, kompletirajući gamu modela zajedno sa modelom e-Ducato, prvim potpuno električnim Ducato.

Tu čast je na veb-konferenciji u okviru turneje imala Kristina Bauerman - kuvarica sa Mišelinovom zvezdicom koja radi u jednom prestižnom restoranu u srcu Rima, u okrugu Trastavere - koja je podelila važnu priču o zahtevima i očekivanjima onih koji koriste svoja vozila u profesionalne svrhe. Pored nje, tu su bili i Erik Lafordž, direktor odeljenja za laka komercijalna vozila za prošireni region Evrope u kompaniji Stellantis, kao i nekoliko drugih menadžera kompanije Stellantis koji su takođe učestvovali u razvoju game za 2021.

Ducato puni 40 godina i proslavlja ovu godišnjicu kao lider na tržištu, s obzirom da je postao najprodavanije lako komercijalno vozilo u Evropi u 2020. godini sa više od 150.000 prodatih jedinica, što je povećanje od 8% u odnosu na 2019. godinu. Sa sposobnostima koje su već najbolje u klasi zahvaljujući najširoj gami na tržištu koja je „uvek usmerena napred“ (all-forward), novi Ducato za cilj ima ne samo da potvrdi svoju vodeću poziciju, već stremi i ka unapređenjima kako bi uvek bio spreman za svaku misiju i kako bi ispunio sve potrebe za terentim prevozom i mobilnošću svojih klijenata. Isti ti klijenti su uvek potvrđivali vođstvo ovog modela u pogledu efikasnosti, fleksibilnosti i stalnog razvoja, usmerenog ga iskorišćavanju prilika i suočavanjem sa novim izazovima na tržištu.

Izgled novog Ducata ostaje podjednako poznat i prijatan kao i uvek, ali sa dodatnim razvojem dinamičnom i elegantnog stila koji se može videti u dizajnu novih prednjih svetla, sa kompletnom LED tehnologijom visokih performansi. Svetla su podeljena u tri odeljka, najniži je posvećen LED svetlosnom vodiču, koji kreira svetlosni „potpis“ modela. Kao i uvek sa Ducato automobilima „stil je kombinovan sa funkcionalnošću“. Ne samo da tri centralna svetla dolaze sa haj-tek i modernim izgledom, takođe nude 30% više svetline od uobičajenih halogenih svetla. Konačno, gornji deo je posvećen indikatorskim svetlima, čiji stil je takođe osvežen tako da imaju LED svetlosni vodič sa klizećim prekidačem, čije dejstvo je vrlo cenjeno i često korišćeno u automobilama, a što je sada dostupno prvi put na komercijalnom vozilu. Osvežen spoljašnji izgled obuhvata veliku rešetku hladnjaka i novu zaštitu podvozja, a dodat je i novi, klasični FIAT znak koji naglašava da je model proizveo italijanski brend, u svojoj fabrici u Atesi. Kako bi se okončale intervencije u pogledu stila, predstavljena je potpuno nova boja – Lanzarote Grey, kao boja za prezentaciju modela, koja naglašava „avanturistički“ duh modela novi Ducato i koja je posebno posvećena klijentima u sektoru rekreacije.

www.autogarant.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim opštim uslovima prodaje, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x