Sistemi zaštite

U vremenu ubrzanog tehnološkog razvoja auto-industrije i usavršavanju samih automobila sve je češća pojava savršenijih načina krađe vozila. Napredak elektronike na vozilima proizveo je novu generaciju kradljivaca koji su uz pomoć kompjuterske opreme usavršili tehniku savladavanja konvencionalnih sistema zaštite pa se čak stiče utisak da efikasna zaštita i ne postoji. Međutim, proučavanjem nedostataka postojećih sistema zaštite sa dvadesetogodišnjim iskustvom u toj oblasti, došli smo do rešenja koja obezbeđuju maksimalnu sigurnost vozila, a i samog vlasnika u rizičnim situacijama kao što su krađa vozila na parkinzima ili pokušaj otmice na ulici. Pošto se u praksi pokazalo da svi konvencionalni, serijski i fabrički sistemi koji se najčešće ugrađuju u vozila nisu naročito efikasni, javlja se potreba za specifičnim, unikatnim sistemima zaštite koji se prilagođavaju korisniku i određenom sistemu automobila.

Svaki Auto-Garant sigurnosni sistem je temeljno i unikatno osmišljen te je izbegnuta mogućnost sabotaže i neutralisanja zaštite na uobičajen način.

Zaštitni sistemi Auto-Garant su kombinacija više podsistema, komponenti elektronske i alarmne zaštite, sa dodatkom mehaničke zaštite:

  • Igle za zaključavanje volana ili menjača, ukomponovane na specifičan, kreativan i unikatan način.
  • Višestruka elektronska i mehanička zaštita (koju čine 7-15 komponenti) pokriva sve ranjive tačke na vozilu i tako čini neraskidivi lanac koji u startu demorališe potencijalne lopove, te štiti vozilo ne samo od krađe već i od oštećenja nastalih prilikom samog pokušaja.
  • Automobil je zaštićen i od neovlašćenog pokretanja čak i kada bi lopov posedovao originalnii ključ i daljinski upravljač od vozila i alarmnog sistema. Zaštićen je od šlepovanja, guranja i od otmice na semaforu dok motor radi.

Prednost Auto-Garant sistema zaštite je što se pokušajem sabotaže nekog dela dodatno onemogućava pokretanje vozila i dodatno otežava pokušaj krađe skraćujući vreme pokušaja na minimum. Dodatnu zaštitu pruža i automatsko uključivanje koje smanjuje i rizik od greške ljudskog faktora i zaboravnosti.

Takođe, velika prednost Auto-Garant sistema zaštite se ogleda u tome što koristi CAN-BUS digitalnu komunikacijsku vezu sa kompjuterom automobila te je time izbegnuta mogućnost da zbog nekog kvara na alarmu dođe do poremećaja elektronike ili brisanja softvera iz centralnog računara na vozilu. Dodatno se onemogućava da lopovi preko kompjutera isključe alarm, stoga je izbegnuta mogućnost da zbog eventualnog kvara na sistemu vozilo ostane na putu. Takođe, sistem je maksimalno pouzdan, nema reklamacija i ne utiče na fabričku garanciju vozila.

Još jedna specifičnost Auto-Garant sistema zaštite je što se radi u ograničenoj količini i maloj seriji da bi se izbegla hiperprodukcija koja neminovno vodi slabljenju sistema zaštite.

Šta je OBD zaštita i šta ona sprečava?

Danas automobile i sve njihove elemente kontrolišu elektronika i kompjuteri. OBD je konektor postavljen u svaki automobil novije generacije, kako bi serviseri imali pristup softverskom delu kompjutera automobila. Međutim, na tržištu su se pojavili softveri za kompjutere i Immo killer uređaji, kompatibilni sa ovim konektorom i svim tipovima vozila, koji služe za gašenje svih fabrički postavljenih zaštita i to za samo 10-ak sekundi, što kradljivcima vozila omogućuje brzo startovanje motora i odvoženje vozila.

OBD zaštia je zapravo uklanjanje OBD konektora iz automobila i postavljanje, na njegovo mesto, tipičnog konektora, dok vlasnik vozila dobija kontra konektor sa povratkom na OBD. Taj konektor stoji van vozila i nosi se prilikom odlaska u servis, kako bi serviseri obavili svoj posao. Svaka OBD zaštita se pravi nasumičnim redosledom i odabirom pinova u konektoru, tako da ni jedna nije identična drugoj.

Ovim vidom zaštite onemogućujemo lopova da se konektuje na kompjuter automobila i ugasi fabričke zaštite, najčešće, imobilajzer kontakt brave, poznatije kao kodiran ključ, a zatim lomilicom ili prostim spajanjem kablova upali vozilo. Mehanička zaštita vozila igla (Anti Theft LOCK) za zaključavanje volana je vrhunska mehanička zaštita koja je naročito efikasna u kombinaciji sa elektronskom zaštitom. Blokira vratilo upravljača onemogućujući okretanje volana, samim tim šlepovanje, guranje i upravljanje vozilom. Estetski ne narušava enterijer i funkcije vozila. Jednostavno se zaključava za sekundu, a za otključavanje je potrebno 2 sekunde, naravno, ako posedujete ključ. Za sistem se daje doživotna garancija jer je nepotrebno održavanje, pošto nema potrošnih delova jer se ne javlja sila trenja prilikom korišćenja.

Mehanička zaštita vozila, igla, se može montirati i tako da blokira pomeranje ručice manuelnog menjača iz položaja u koji je ručica postavljena pre ubacivanja igle. Najčešće se ručica blokira kada je menjač ubačen u rikverc čime se onemogućava menjanje brzina i odvoženje vozila.


Kontaktirajte nas

Ibarski put 100, 32212 Preljina-Čačak, Srbija

Matični broj:

06369588

PIB:

100892360

Tekući račun:

160-5803-30 Banca Intesa

Kontakt

Kaplarević Vladimir: 069/88-66-893

kaplarevic.vladimir@autogarant.rs